miércoles, 22 de diciembre de 2010

Alguna cosa no va bé - (Diari Obert - Diari d'Andorra)

És possible que la proximitat de les festes nadalenques ens transformi el cervell en formatge de fondue? O potser ja fa temps que tenim formatge desfet en comptes de cervell?


Veig als informatius de la televisío un parell de notícies que em fan pensar. De fet no paro mai de pensar, sobre tot en tot el que s'aparta del sentit comú i de la lògica. Deu ser per això que, quan en parlo, sempre se'm mira de forma estranya... Ja hi estic acostumat.


La primera notícia: una (pressumpta) proveïdora, possible consumidora, de productes dopants en l'àmbit de l'esport d'elit, campiona del món en atletisme, és detinguda per la policia i posada en mans de la justicia. Al seu poble, i a molts altres de la seva comunitat, la gent penja pancartes als balcons i fa pintades a les parets tot considerant-la i qualificant-la com a una heroïna i mostrant llur estima i connivència amb la citada (pressumpta) delinquent.


L'altra notícia: aprofitant l'arribada del Nadal, una (pressumpta) escola d'estriptís (l'art de despullar-se de manera eròtico-festiva), fa classes a mestresses de casa, joves tímides (sic) i, Mare de Deu Senyor! noïetes adolescents! Tot embolcallat amb una salsa de normalitat, progressisme i imprescindibilitat per estar sexualment al dia, sense la qual cap d'aquestes dones no és res per als mascles dominants.


I penso... Quan la gent aclama amb fervor, justifica i s'identifica amb els delinquents, tal que fóssin herois, alguna cosa no va bé.


Quan, en l'adolescència, s'elogien, es propugnen i s'alimenten determinades actituds, pròpies de persones adultes, i en certes circumstàncies molt bregades en experiència sexual, actituds que poden (i de fet ho fan) comportar conseqüències molt traumàtiques per a qui encara viu el món de la infància, alguna cosa no va bé.


Bones festes!

No hay comentarios:

Publicar un comentario